Augmented reality – op doorbreken ?

Augmented Reality maakt gebruik van de werkelijkheid en voegt daar iets aan toe. Sterker nog, door middel van een digitale camera wordt de werkelijkheid herkend (doordat het beeld eerder is opgeslagen in de server) en bestaat de mogelijkheid er om op het beeldscherm informatie toe te voegen aan deze werkelijkheid. Denk aan informatie, maar ook aan video’s. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt met deze technologie. Zo kun je informatie krijgen over bedrijven, restaurants, theaters, bus- en metrotijden, daar waar jij je op dat moment bevindt. Richt een camera van je mobiel op een restaurant en je krijgt direct een aantal recensies te zien, of de daghap. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone (het liefst een iPhone natuurlijk ;-) . Een ander voorbeeld: richt je camera op een bekende persoon, en ontvang de herinnering dat je van die persoon nog geld krijgt (Bill Gates, gezegd al in 2008). Zo zal het voor de politie erg nuttig zijn om op locatie informatie te krijgen over verdachte personen.

Een wel erg praktische toepassing is de toevoeging die je kunt maken bij een folder of advertentie. Overigens experimenteren wij bij Helderwerkt ook met website-toepassingen. Zie bijgaand filmpje.

Met augmented reality kun je een advertentie dus tot leven wekken. Deze verandert op het beeldscherm in 3D of in een video. Adverteerders kunnen zo interactieve marketing kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen in een speelgoedwinkel: De consument kan een 3D afbeelding zien van een lego pakket door een webcam op het betreffende product te richten. Er zijn ook mobiele kansen voor marketeers. De consument krijgt toegang tot productinformatie of reviews als de consument de camera van de mobiele telefoon op een advertentie of product richt.

Een leuk voorbeeld vind ik toch het kind met de legodoos ;-)

Belangstelling? Wij zitten al met de programmeurs aan tafel.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd, . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>